Offices and shop for rent

Description

ПРОЕКТЪТ  

Административна сграда “KITE“ на бул. “Черни връх” 120 е изпълнена по архитектурен проект на студио “Амфион” ЕООД с водещ архитект Борислав Богданов. Концепцията е развита около идеята за съчетаване на най-актуалните архитектурни тенденции и иновации с функционалност и комфорт на работната бизнес среда. Оригиналните фасадни решения създават неповторим акцент в заобикалящата градска среда, високо ниво на представителност на сградата и запомнящ се рекламен образ.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И ФУНКЦИОНАЛНО РЕШЕНИЕ

Обектът е разположен на застроена площ от 765.2м² и е с общо РЗП (вкл. сутерен) = 5921.45м².  Разполага със сутерен, партер , 5 етажа с по два офиса на всеки и две мансардни нива функциониращи като офис на две нива.
Подходът е осигурен директно от бул. “Черни връх” . Сградта разполага както с подземен паркинг на сутеренното ниво, така и с външни паркоместа раположени в пространството пред централния вход. Вертикалната комуникация в сградата се осъществява посредством два асансьора “OTIS” и двураменна стълбищна клетка.

 • СУТЕРЕН (1200м², кота -3.35 ) – Достъпът до него е осигурен посредством рампа в югоизточната част на имота.
 • Паркоместа: За сграда са подсигурени общо 47 паркоместа, от които 12бр. са разположени пред сградата и 35 бр. в сутерена
 • ПАРТЕР (кота ±0.00 ). На партерното ниво са предвидени:
 • Представително фоайе – с височина преминаваща през първите три етажа и обособяваща предверие към офисите на следващие два етажа с панорамна гледка към общото входно фоайе на сградата.
 • Два магазина със самостоятелни входове
 • Ресторант с кухня и изглед към обособен външен озеленен кът и достъп от фоайето.
 • ОФИСИ: От първо до пето ниво са предвидени по два офиса на етаж с общо предверие и самостоятелен за всеки обект санитарен възел.

За да видите разпределения, квадратури и цени, натиснете тук.

 • МАНСАРДНИ НИВА – На пето и шесто ниво е обособен един офис на две нива с обща квадратура на вътрешната част 473,25м² и тераса 43,8м². Двете нива са съврзани с вътрешна стълба.

ВИСОК КЛАС НА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТ

В сградата са въведени редица авангардни енергоефективни решения:

 1. “Double skin” фасада към бул. “Черни връх”, чиято функция е да намалява максимално влиянието на атомосферните условия върху сградата като вятър, дъжд, студ и топлина, както и да спира шума от откъм булеварда.
 2. Трислоен стъклопакет
 1. Алуминиева система “Reynaers” CW 50 redisign с прекъснат термомост
 1. Висок клас на енергоефективност на ОВ инсталациите
 1. BMS система (Building Management System) за автоматизирано сградно управление 

СГРАДНИ ИНСТАЛАЦИИ 

 • ОВК ИНСТАЛАЦИИ:

За всеки офис се предвиждат:

– Индивидуална климатична термопомпена инсталация (отопление и охлаждане) на директно изпарение на хладилен агент, модулна система VRF за работа и при ниски външни температури в режим отопление, комплектована с вътрешни тела за скрит канален монтаж и външно тяло за монтаж на открито, свързани чрез медни тръби (топлоизолирани срещу поява на кондензат).

– Индивидуална общообменна вентилационна инсталация, с енерговъзстановяващ блок, правоъгълни метални въздуховоди и таванни вентилациони решетки.

 • ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ:

Окабеляване:
За всеки офис ще се изгради структурно окабеляване включващо всички необходими кабелни системи за включване на офис оборудвае, мрежови компютърни системи, интернтет, телефонни централи и телевизия. За всички токови кръгове за контакти са предвидени за монтаж дефектнотокови защити с ток на сработване 30мА.

Осветителна инсталация:

Предвидени са LEDs осветителни тела, за чиито връзки ще се правят клеми в разклонителни кутии за открит монтаж над окачения таван и/или скрит монтаж в стените.

Предвидено е още и Аварийно-Евакуационно осветление.
Аварийното осветление е решено с комбинирани аварийни осветителни тела, в които едната лампа ще бъде свързана към автономен източник на електрическа енергия – акумулаторна батерия и инвертор, включващ се при отпадане на напрежението и поддържащ светенето в продължение на 1 час.
Евакуационното осветление осигурява необходимата осветеност по пътища за евакуация в случай на аварийно отпадане на захранването или пожар. Ще бъде монтирано на подходящи места за маркиране на пътя на изходите за осигуряване на необходимата видимост за безопасно напускане на сградата.

 • ВИК ИНСТАЛАЦИИ:

За всеки един от офисите е предвиден самостоятелен санитарен възел.